Як відрізнити місячні від кровотечі: основні симптоми та запобіжні заходи
Як відомо, втрата крові навіть у невеликих кількостях позначається на стані здоров`я людини. Основною причиною…
До захворювань жіночих органів завжди варто ставитися серйозно, і особливо - в репродуктивному віці, адже від загального здоров`я жінки залежить здоров`я і благополуччя її потомства. Небезпек, що загрожують жіночому здоров`ю, в сучасному світі предостатньо, і таке неприємне явище, як маткові кровотечі, зустрічаються все частіше. Одним з простих, недорогих і ефективних засобів, які допомагають боротися з матковими кровотечами, вважається Дицинон, який з повним на те правом завоював собі звання препарату - «швидкої допомоги».
Причини появи маткової кровотечі можуть бути різними - від вікових змін до запальних процесів і онкології. У будь-якому випадку крововтрата може обернутися анемією, недоліком вмісту заліза в крові, а це ставить під загрозу не тільки здоров`я, а й життя людини. Саме тому лікарі прагнуть спочатку зупинити маткова кровотеча, а потім розібратися з причинами захворювання. Головним чином кровотеча може виникнути через 4-х основних явищ. Перерахуємо їх.
Багато жінок цікавляться, чи можна приймати Дицинон для зупинки місячних кровотеч. Причини для такого бажання можуть бути різні - комусь хочеться «зрушити» місячні, щоб з`їздити у відпустку на море, у кого-то критичні дні припадають на святкування якого-небудь важливого торжества (наприклад, власного весілля) або що-небудь ще. Однак варто пам`ятати, що для зупинки нормальних місячних кровотеч Дицинон не настільки ефективний, і навіть більше - здатний завдати шкоди організму. І якщо місячні кровотечі вам здаються занадто великими, перш, ніж почати приймати Дицинон, необхідно отримати консультацію фахівця і призначити лікування. При рясних місячних Дицинон може призначатися тільки як допоміжний засіб.
Дицинон випускається в таблетках і в ін`єкціях, проте в якості препарату-«швидкої допомоги», який рекомендують прийняти ще до приїзду лікаря, краще використовувати таблетки - вони надають менше негативного впливу на організм і допускаються навіть в разі кровотечі у вагітних.
Дія дицинона триває від 4 до 6 год. Таким чином, в разі маткової кровотечі необхідно прийняти таблетку 0,25 Мг і приймати в тій самій дозі кожні 4-6 годин. Важливо пам`ятати, що збільшення дози на власний розсуд категорично не вітається, так само як і прийом дицинона довше чотирьох днів - це може привести до серйозних збоїв в роботі організму. Не ризикуйте, експериментуючи з дозуванням і періодом прийому препарату, а зверніться до лікаря.
Лікування в стаціонарі дозволяє призначати Дицинон внутрішньом`язово, при цьому дозування визначає лікар на підставі причини і ступеня вираженості кровотечі. При цьому необхідно уточнити у пацієнта, чи всі складові ліки він переносить. Непереносимість будь-якого з компонентів може призвести до серйозних наслідків, аж до набряку Квінке і анафілактичного шоку.
При вагітності в разі необхідності прийому дицинона рекомендується використовувати не ін`єкції, а таблетки. Це дозволить уповільнити його поширення в організмі, а також зменшити шкоду, яку препарат може завдати плоду. Також Дицинон призначається в таблетках, якщо має бути його тривале застосування. Таким чином збиток, який може завдати організму тривалий прийом даного засобу, зменшується.
Альбіна: У мене місячні тривали майже два тижні, дуже сильні, просто як з відра лило. Це був якийсь кошмар. Я сходила до лікаря і він виписав мені Дицинон, допомогло. Чула, що Дицинон приймають навіть тим, у кого просто рясні місячні, навіть якщо цикл нормальний. Може, і допоможе, але я б не ризикувала і в такому випадку звернулася до лікаря.
Віра: Після кесаревого розтину лікар призначив мені відвар грициків і кропиви для запобігання кровотечі, і деякий час я вважала, що цього мені цілком достатньо. Кровотеча була, але несильно, просто мастило чуть-чуть. Плюс я не хотіла відразу ж після пологів пити якісь таблетки, тому що вони в будь-якому випадку потрапляють в грудне молоко. Приблизно через місяць після пологів прийшли перші місячні, і це був справжній жах. Перші два дні я просто не могла встати з ліжка, тоді і згадала про Дицинон - недороге і дієвий засіб, я його колись давно пила, щоб місячні зупинити. Ліки допомогло, цикл встановився, і відчуваю себе тепер добре.
ЮліяНіколи не скаржилася раніше на місячні, а тут раптом почали йти так сильно, що у мене навіть голова йде обертом і в очах темніло. Сходила до лікаря, він прописав мені приймати Дицинон 3 рази в день. Препарат відмінний, і коштує недорого - я купила упаковку за 40 руб.
Отже, Дицинон при маткових кровотечах - досить сильне, ефективне і швидкодіючий засіб, яке допоможе організму впоратися з крововтратою. Важливо тільки пам`ятати, що тривалий прийом препарату може завдати організму шкоди, тому неодмінно радьтеся з приводу застосування дицинон зі своїм лікуючим лікарем.
Як відомо, втрата крові навіть у невеликих кількостях позначається на стані здоров`я людини. Основною причиною…
Повноцінне функціонування дітородних органів більшою мірою залежить від рівня гормонів в організмі. Кожна жінка, яка…
Природою закладено, що у кожної жінки, яка перебуває в дітородному віці, систематично з`являються менструальні…
Багато жінок відзначають в календарі дату настання чергової менструації. При цьому їх найбільше турбує, щоб вона була,…
Вагітність, мабуть, найщасливіший час у житті жінки. На жаль, не всі дівчата, плануючи зачаття, можуть відразу…
Які симптоми маткової кровотечі, відомо, напевно, всім, тим більше що в самій назві патології, приховані практично всі…
Перші 6 тижнів вагітності - особливо важливий період. У цей момент відбувається надійне прикріплення плоду до стінок…
Говорячи про маткова кровотеча, мається на увазі відділення крові від матки. Як не дивно, але саме жінки переносять…
Кожна жінка знає дату настання своєї менструації, але в деяких випадках, при певних обставинах, необхідно її перенести.…
Приблизно з 12 років у кожної дівчини щомісяця буває менструальної кровотечі. За характером і регулярності цих виділень…
Часто жінки звертаються до гінеколога, помітивши після місячних кров`янисті виділення. Такі виділення можуть у них…
Ви дуже довго планували, як проведете відпустку? Замовили путівки, оплатили проїзд, проживання в готелі, і здавалося,…
За медичною статистикою половина вагітних жінок перебуває під загрозою переривання вагітності. До 28 тижні у них…
Більшість дівчат стикаються з проблемою хворобливих місячних. Подібне явище має безліч причин, серед яких можна…
Під час вагітності кожна жінка намагається піклуватися про своє здоров`я і про здоров`я майбутньої дитини. Будь-які…
Кровотечі, що виникають після місячних, є однією з найбільш часто зустрічаються причин для звернення жінок до…
Мізерні місячні по-науковому називаються гіпоменорея. Вони свідчать про порушення менструального циклу, яке…
Дюфастон - це гормональний препарат, який призначають для деяких типів безпліддя, він здатний втручатися в…
Регулярний менструальний цикл жінки говорить про здоров`я гормональної системи і про нормальне функціонування всього…
У житті кожної людини можуть виникнути ситуації, коли за збігом обставин необхідно внести корективи в усталені і,…
Менструація - циклічний фізіологічний процес і ознака здоров`я жінок. Щомісячні кровотечі, незважаючи на не надто…